Trgovinske tehtnice

TEHTNICA TRGOVSKA za izračun cene, spominska mesta, PLU ali brez – od 160.-€

Žigosani ( overjeni ) modeli s certifikatom!

[Best_Wordpress_Gallery id=”31″ gal_title=”Galerija večnamenske_trgovinske”]

Sporočite kateri model vas zanima in poslala Vam bom najugodnejšo ponudbo!

Pokličite Phone-128041 746733 ali poiščite ponudbo-PIŠITE NAM na tehtnice@siol.com

Vse tehtnice Scalehouse ustrezajo  za sledeče načine prodaje:

Če se prodaja nepakirano blago, mora biti v prodajalni tehtnica skladna z meroslovnimi predpisi. Če se blago tehta skupaj z embalažo, mora imeti tehtnica vgrajeno funkcijo tariranja, ki omogoča da se pri določitvi cene upošteva dejanska teža blaga. Več: Pravilnik o minimalnih tehničnih pogojih za opravljanje trgovinske dejavnosti

Zavezanec se lahko sam odloči ali bo za izdajo računa pri gotovinskem poslovanju uporabil elektronsko napravo oziroma računalniški program v skladu z 38. členom ali bo uporabil vezano knjigo računov. Več:  Vezana knjiga računov

V pravilniku  Zakona o davčnem postopku,  Uradni list Republike Slovenije, št. 90/2014, z dne 15. 12. 2014, in Pravilniku o vsebini, obliki in načinu potrjevanja vezane knjige računov, Uradni list RS, št. 2/2015 je med drugim navedeno: Zavezanec se lahko sam odloči ali bo za izdajo računa pri gotovinskem poslovanju uporabil elektronsko napravo oziroma računalniški program v skladu z 38. členom ali bo uporabil vezano knjigo računov.

Povzetek:

  1. Ali so predpisani kakšni kriteriji kdaj mora zavezanec za izdajo računa pri gotovinskem poslovanju uporabiti elektronsko napravo oziroma računalniški program v skladu z 38. členom in kdaj vezano knjigo računov?

Zavezanec se lahko sam odloči ali bo za izdajo računa pri gotovinskem poslovanju uporabil elektronsko napravo oziroma računalniški program v skladu z 38. členom ali bo uporabil vezano knjigo računov.

  1. Ali je treba izdati račune iz vezane knjige računov tudi za dobave, za katere je sicer po DDV zakonodaji določena izjema od obveznosti izdajanja računov?

Za dobave, za katere je po 143. členu Pravilnika o izvajanju Zakona o davku na dodano vrednost določena izjema od obveznosti izdajanja računov, ni treba izdati računa iz vezane knjige računov.

Tako se obveznost izdajanja računov ne nanaša na kmete, ki so oproščeni obračunavanja DDV po drugem odstavku 94. člena ZDDV-1, kadar opravljajo dobavo kmetijskih in gozdarskih pridelkov in storitev neposredno končnemu potrošniku (npr. neposredna prodaja na domu, prodaja od vrat do vrat, neposredna prodaja na premičnih stojnicah, na tržnicah) ali za lastno rabo v okviru kmečkega gospodinjstva davčnega zavezanca.

PROSPEKTI MODELOV ( klik na pdf poleg modela )

ASB-Ppdfikona , ASG-Ppdfikona ,ASGPPpdfikona,  NPSpdfikona, GPEpdfikona , GPELTpdfikona  , AFWCDpdfikona  , APDpdfikona , ATMpdfikona, HLDpdfikona, ALDpdfikona , WALL Epdfikona

Ponujamo vam:

Cenovno ugodne tehtnice Scalehouse in nerjavne tehtnice HELMAC:

Tehtnice so namenjene  tehtanju in izračunu cen v vseh vrstah manjših trgovin, drogerij, trgovin s sadjem in zelenjavo, prodaji na tržnicah, v ribiški industriji, za ribarnice….
– natančne tehtnice iz nerjavnega jekla, enostavne za uporabo in čiščenje, za uporabo v vseh vrstah trgovin.
Scalehouse modeli nudijo:

– DVOJNI ZASLON NA OPERATERJEVI IN STRANKINI STRANI, številke dobro vidne pod vsemi vidnimi koti
– IZPIS na zaslonu: – teža tehtanega izdelka – cena za enoto – cena tehtanega kosa
– SPOMIN za PLU cene/enoto vnešenih artiklov, direktni priklic najpogosteje uporabljanih artiklov – Transparentna vodoodporna in protiprašna zaščita – Baterijski polnilnik z zmožnostjo delovanja do 90 h brez polnjenja ( brez priključitve v el. omrežje ) .

HELMAC trgovske tehtnice nudijo:

Več o Helmac na: HELMAC TEHTNICE

V celoti izdelane iz nerjavnega jekla

– vgrajen vodoodporen termalni tiskalnik na izpisni listek ali tiskalnik nalepk

– DVOJNI ZASLON NA OPERATERJEVI IN STRANKINI STRANI, z možnostjo izključitve na strani stranke,  dobro  osvetljeni prikazi
– IZPIS na zaslonu: – teža tehtanega izdelka – cena za enoto – cena tehtanega kosa
– velik SPOMIN za PLU-je cene/enoto vnešenih artiklov, velik spomin za VPIS SESTAVIN artiklov, direktni priklic najpogosteje uporabljanih artiklov- Vodoodporna tipkovnica– Baterijski polnilnik z dolgotrajno zmožnostjo delovanja brez polnjenja brez polnjenja ( brez priključitve v el. omrežje )

I/O sekcija; RS232 izhodi, Wi-fi, USB;  priključki za čitalec kod ( barkoder ), blagajno, modem, Ethernet, povezavo do PC-ja, povezava več tehtnic v linijo

 

Vse tehtnice zadoščajo EU predpisom o skladnosti in so opremljene z CE izjavo o skladnosti

Modeli z oznako M so overljivi oz. žigosani modeli za trgovinske namene.

Garancija: 24 mesecev

Pri overljivih modelih se žigosanje podaljšuje vsaki 2 leti, opravi se ga lahko pri nas oz. pri kateremkoli Akreditiranem merilnem laboratoriju ( spisek lab. na MIRS spletni strani )